Neden Elektirik-Elektronik?

Yazar:

İngilizce Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde hazırlık sınıfı öğrencisi olarak sizlere bu bölümden bahsetmek istiyorum. Öncelikle neden elektrik elektronik? Elektrik elektronik şu anda dünya piyasasında bir numara ve iş alanı çok geniş bir bölüm. Bu bölümden mezun olup da işsiz kalma oranı çok düşük olduğu gibi kazanılan parada hiç fena değildir.

Kimler Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okumayı seçmelidir?
Bu bölüme gerçekten bu tür şeylere ilgisi olan, teknolojiye düşkün ve sürekli yaratıcılık peşinde olan bireylerin seçmesi gerekir. En zor mühendislik dersleri bu bölümledir.

Hangi dersler önemlidir?
Direk fizikle alakalı bu bölümde, bireyin fen derslerinde başarılı olabilmesi ve iyi bir sayısal yeteneğe sahip olması gerekir. İlk sınıfta lise tekrarı gibi olduğu için fazla zor ders olmayıp 2. sınıftan itibaren kendi bölümünün derslerini gördüğünüz için dersler biraz zorlaşacaktır.

Okuldaki ortama gelince, insanları tanımak gayet basittir doğrusu. Çünkü orada bulunan insanlar birçok şey yaşamış ve çoğunun karakteri artık oturmuştur. Her kafadan insan vardır. Yani kafa denginizi bir şekilde bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Mühendislik bölümlerinde özellikle elektrik-elektronik, makine gibi bölümlerinde kız arkadaşlara rastlamak çok zordur. Bana göre bunlar kız meslekleri değil daha çok erkek meslekleridir. Bu yüzden sınıftaki öğrenciler kız arkadaş edinmek için diğer sınıflarla takılırlar. Bu da onların girişken olmalarına katkı sağlar. Sınıf ortamı gayet rahattır, kız sayısının az olması herkesin içinde azıcık dahi olsa komiklik yatması derslerin zevkli ve eğlenceli geçmesini sağlar. Ben özel okulda okuduğum için olsa gerek, hocaların hepsi birbirinden mükemmeller gerek ders anlatmada gerek hitap etmede ve gerek arkadaş olmakta gayet başarılıdırlar.

Yazar Hakkında
Ben İstanbul Çemberlitaş Anadolu Lisesi mezunu Aydın Üniversitesi %100 İngilizce Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümünde hazırlık sınıfı öğrencisiyim.

0 yorum → "Neden Elektirik-Elektronik?"

Yorum Gönder

Son Yazılar

Özgür Makalelerin Adresi: Neden Elektirik-Elektronik?.
Anarschi Hit Adam